26.2.2014

sittenkin kurssille

Pääsimme sittenkin Yrittäjän ammattitutkinnon kurssille! Hihhei ja jippii!!! Into piukeana olen, kun tällaisen mahdollisuuden sain :)
"Yrittäjän selkäranka" on kolmiosaisen ammattitutkinnon ensimmäinen osio, johon kuuluu kolme lähiopetuspäivää, viikkotehtävät moodlessa ja oman liiketoimintasuunnitelman tekeminen.

Kurssin tavoitteena on, että sen suorittaja osaa arvioida edellytyksiään toimia yrittäjänä, laatia liiketoimintasuunnitelman, sekä hahmottaa ja suunnitella yrityksen kannalta tärkeät verkostot.

Tänään, ensimmäisenä lähiopetuspäivänä sisältö oli kutakuinkin tämä:

- kurssin sisällön esittely
- minustako yrittäjä
- omien ominaisuuksien tunnistaminen

- liiketoimintasuunnitelman laatimisen aloitus

- liiketoimintasuunnitelman rakenne
- yrittäjän ominaisuuksia
- yrityksen perustamisen vaiheet
- menestymisen 10 askelta
- liikeidea ja sen jalostaminen


Kurssin vetäjä ei pidä yksinpuhelua luokan edessä, vaan ryhmän olisi tarkoitus toimia "interaktiivisesti". Välillä toki puhe keskittyy sellaisiinkin asioihin joista oma alamme on kaukana, mutta yhtä kaikki on kyse yrittäjyydestä, sen haasteista ja hyvistä puolista. Kurssin vetäjän kuva yrittämisestä on huimasti positiivisempi kuin omani. Tosin minulla ei ole koskaan omaa yritystä ollut, mutta olen seurannut yrittäjän arkea lähipiirissäni vuosien ajan. Lähinnä byrokratia ja taloudellinen selviytyminen pelottavat eniten. Minulla kun ei ole omaisuutta eikä puolisoa auttamassa edes katon päällä pitämisessä tai kaurapuuron pöytään hankkimisessa. Mutta niin kuin kurssin ohjaaja totesi, kunnolliset suunnitelmat ja hyvä itseluottamus vievät jo pitkälle.
Uskon siis itseeni ja olen valmis tekemään kovasti töitä, niin saa nähdä mistä vielä löydän itseni :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti